Mantra zingen

“Zingen is het allermooist als je een zingend mens hoort en geen zanger….” (Margreet Honig, stempedagoog)

Ongeveer eens per maand organiseer ik in Amsterdam en Nijmegen, en op aanvraag op andere plekken in het land, mantra bijeenkomsten.

Mantra-zingen is een meditatieve manier van zingen. We zingen mantra’s en andere mooie melodieën met piano begeleiding en wisselen het zingen af met stilte. De mantra’s komen uit allerlei culturen, tradities en windstreken. Ze bestaan vaak uit maar één of een paar woorden of een kort gedicht en de melodie is eenvoudig. Door de herhaling van de mantra’s brengen we ons denken tot rust, waardoor we ruimte scheppen om in de ervaring te komen.                                                                               Doordat de mantra’s eenvoudig zijn qua tekst en melodie, is het voor iedereen toegankelijk. Mensen die (bijna) nooit zingen kunnen toch makkelijk meekomen en ervaren hoe het is om klanken te maken en de verbondenheid te voelen met zichzelf en de andere zangers. En voor mensen die gewend zijn in een koor of professioneel te zingen, is het een prachtige manier om in de ervaring te zijn, zonder de druk te voelen van het goed moeten doen.

Tussen de mantra’s door is er ruimte voor stilte. Met elkaar zingen kan magisch zijn, maar met een groep stil zijn vind ik ook erg bijzonder. Je kunt de muziek in jou dan nog voelen natrillen en je kunt voelen wat voor nawerking het op je heeft. Het met elkaar zingen en stil zijn versterkt elkaar.

Van harte uitgenodigd!

Kijk onder het kopje mantra zingen Nijmegen of Amsterdam voor de data in die plaats.