Mantra zingen in Nijmegen

Oliepastel-abstract-warm-van-Boukje-Exler-bij-Galerie-Vier-Hoog-Achter-Zeist- (1)

Mantra zingen in Nijmegen: 

Ongeveer eens per 3 à 4 weken organiseer ik in Cordium mantra bijeenkomsten. Mantra-zingen is een meditatieve manier van zingen, die je bij je hart brengt. We zingen mantra’s en andere mooie melodieën met piano- begeleiding en wisselen het zingen af met stilte. De mantra’s komen uit allerlei culturen, tradities en windstreken. Ze bestaan uit één of een paar woorden en de melodie is eenvoudig. Door de herhaling van de mantra’s brengen we ons denken tot rust, waardoor we ruimte scheppen om in de ervaring te komen. Doordat de mantra’s eenvoudig zijn qua tekst en melodie, is het voor iedereen toegankelijk. Mensen die (bijna) nooit zingen kunnen toch makkelijk meekomen en ervaren hoe het is om klanken te maken en de verbondenheid te voelen met zichzelf en de andere zangers. En voor mensen die gewend zijn in een koor of professioneel te zingen, is het een prachtige manier om in de ervaring te zijn, vrijheid te ervaren in het zingen, zonder de druk te voelen van het goed moeten doen. Tussen de mantra’s door is er ruimte voor stilte. Je kunt de muziek in jou dan nog voelen natrillen en je kunt voelen wat voor nawerking het op je heeft. Het met elkaar zingen en stil zijn versterkt elkaar.

Je bent welkom met alles in jou en met weinig en veel ervaring!

Er is een zomerstop, vanaf september start het mantra zingen weer.

Waar: Cordium, De Ruijterstraat 65, Nijmegen

Data eerstvolgende mantra bijeenkomsten: 
vr 6 september
vr 4 oktober
vr 1 november (Rondom Allerzielen)
vr 6 december
Tijd: 19.45-21.45u

Prijs: €15

Graag aanmelden via diete.sybesma@hotmail.com of het formulier op de website!

Mantra zingen is voor mij voedsel voor mijn ziel. Kom ik met bezwaard gemoed? …Ik ga zingend weer naar huis.
Elly van Leeuwen

Ik vind het heerlijk om onder Diete haar enthousiaste professionele begeleiding te zingen en meegenomen te worden.
Michel

Het mantra zingen brengt me altijd dicht bij mezelf. Ook al ben ik geen zangtalent, ik laat me altijd heerlijk door Diete en de groep meenemen op reis. Anna

Zittend in een kring, met Diete aan de piano, weet Diete ons meteen op ons gemak te stellen. Zingen, zomaar met onbekenden is ook eng! We zingen al gauw, niet veel praten, maar doen! De eenvoudige teksten uit de hele wereld worden vaak herhaald en na even oefenen kunnen we al mooi samen zingen. Rustgevend! Door de vriendelijke, ondersteunende onderstroom van de piano lijkt het zingen eigenlijk helemaal vanzelf te gaan, zodat je echt jezelf kan voelen. Je kan luisteren naar je eigen stemgeluid en naar de samenklanken, de muziek die we samen maken. Zelfs het zomaar wat proberen wordt dan erg leuk. Diete’s woorden : “Probeer maar wat uit, het maakt niet uit, alles is goed, misschien geef je zo je buurvrouw ook de moed om wat te proberen”, werken bevrijdend!
Cecile

Info en aanmelding:             diete.sybesma@hotmail.com / 06-24512662

Schrijf je in!