Over Diete Sybesma

Ik ben Diete Sybesma,

Muziek is mijn grote passie! Ik voel mij dan ook dankbaar en bevoorrecht dat ik van deze hobby mijn werk heb kunnen maken. Ik ben pianiste en zing al mijn hele leven in allerlei koren en doe mee aan bijzondere klassieke en experimentele projecten. Daarnaast heb ik al mijn hele leven interesse in bewustwordingswerk.  Via Alexander- techniek, tantra, ademwerk, yoga nidra en stembevrijding/stemwerk leer  ik steeds meer contact te maken met wat er in mij leeft en dit naar buiten te brengen en te leven. Het leven zelf, en alles wat ik daarin tegenkom, is mijn grote inspiratie.

Mijn werk brengt de muziek en het bewustwordingswerk samen. Muziek brengt ons in het nu. Het brengt een stroom op gang die ons boven onszelf kan doen uitstijgen. Het brengt ons in contact met ons Zelf, de ander en onze  authenticiteit. Met je stem breng je jezelf tot expressie. Daarnaast heeft muziek en de trilling die er ontstaat door muziek te maken (m.n. zingen) een helende werking. We kunnen vastzittende stukken in ons lichaam loszingen en in beweging brengen, onze gezondheid bevorderen door te zingen en onszelf en ons zenuwstelsel tot rust brengen.

Ik geef individuele sessies stembevrijding en allerlei stem (-bevrijdings) cursussen, weekenden en langere leerlijnen.
Sinds december 2012 geef ik mantra avonden die ik op de piano begeleid, waar ik veel voldoening uithaal. Daarnaast doe ik regelmatig de pianobegeleidingen bij workshopdagen van de docenten van Jan Kortie.

Ik heb een groot verlangen anderen te begeleiden via hun stem bij zich zelf te komen, hun hart te laten zingen en om in alle vrijheid tot Zelf-expressie te komen .

Dit wil ik graag  delen in mijn cursussen en lessen. Weet je van harte uitgenodigd!

 

ACHTERGROND DIETE SYBESMA
Hoofdvak piano conservatorium te Groningen, Akke Ferguson en Paul Koomen, 1999 afgestudeerd.
2 jaar conservatorium zang, Jitske Steendam, propedeuse en 1e jaar.
Alexander techniek opleiding ATCA (2005-2009)
Stembevrijding Ode an die Freude, Jan Kortie (2010-2012)
Yoga nidra, House of deep relax (2022)

School voor tantra, doorgaande groep, Kyo Verberk en Gem Buur (2006-2009)
Jaartraining vrouwenvallei tantratraining Martina Gijsbers (2018)
Yoga of sound, Russel Paul, 1 week
Diverse stem workshops en privé zanglessen