Cursussen “zing je vrij” en “zing je lied”

“ZING JE VRIJ”- cursus eigen-wijs”  (Amsterdam en Nijmegen)

In een kleine groep van ongeveer 8 tot 10 personen, gaan we onderzoeken wat jouw geluid is. Hoe klink je het lekkerst? Wanneer brengt je stem je in contact met wat in je speelt. Waar voel je dat in je lichaam? Wat hoor je in je stem? Durf je dat toe te laten, in je eigen tempo? Zo leer je in stapjes je vol moed te laten horen, zonder eindresultaat in gedachten. Dit gaat buiten onze norm van goed en fout om en heeft een schoonheid op zich.

Ieder mens is uniek en heeft een eigen geluid. Hoe klinkt “jouw lied” op dit moment? Wat wil er nu klinken? Wat wil er nu gehoord worden? Ik nodig je uit je stem te laten klinken, ervaren en “ont-dekken”.

Aan de hand van ontspanningsoefeningen en lichaamswerk vanuit o.a de Alexander Techniek, meditaties met klank en oefeningen vanuit de stembevrijding, reik ik je middelen aan om al onderzoekend via je stem bij je zelf te komen.

——————————————————————————————————————–

Lokatie: AMSTERDAM, TACA, Borgerstraat 102, 1053 PW

Kosten: € 110,- (gehele cursus, inclusief 21% BTW)

Data: wo 21-2, 7-3, 21-3, 4-4 en 18-4 -2018

Tijd: 19.45-21.45u.

Wil je mee doen of meer info, stuur dan een mail naar diete.sybesma@hotmail.com, of bel 06 24512662

——————————————————————————————————————–

Lokatie: NIJMEGEN, Cordium, De Ruijterstraat 65

Kosten: €110  (gehele cursus, inclusief 21% BTW)

Data: 5 maandag avonden: 9-4, 16-4, 23-4, 14-5 en 28-5-2018

Tijd: 19.45- 21.45u

Wil je mee doen of meer info, stuur dan een mail naar diete.sybesma@hotmail.com, of bel 06 24512662


De cursus “zing je lied”.

Lokatie: NIJMEGEN, Cordium, De Ruijterstraat 65

Kosten: €110  (gehele cursus, inclusief 21% BTW)

Dit is een nieuwe cursus, waarbij je een bestaand lied gaat zingen dat je zelf uitzoekt en waarmee we op “de stembevrijdings manier” aan de slag gaan. Deze cursus bestaat uit 4 maandag avonden, met 4 (en max 5) deelnemers.

In deze cursus gaan we aan een bestaand lied werken: jouw lijflied/ het lied wat je raakt/wat je altijd onder de douche zingt, maar wat nu ook buiten de badkamer gehoord mag worden/het lied dat je altijd al eens met een pianiste 🙂 ten gehore wilde brengen/ of om wat voor reden dan ook mee aan de slag wilt gaan.

Ik vind het mooi om het stembevrijdingswerk ook toe te passen op bestaand repertoire.

Het gaat niet om perfect zingen. Het gaat ook niet over techniek of je best doen… Dus heb je een prachtig lied maar komt er een hoge C in voor die je niet haalt, kies hem dan toch. Daar passen we wel een mouw aan.. Het gaat om jezelf te verbinden met jouw lied en het op jouw manier te zingen!

Het mag een klassiek lied zijn, of pop of jazz. Wat jij maar mooi vindt!

Ik maak 2 groepen van 4 of 5 deelnemers. Het gaat om 4 sessies van 2 uren op de maandag avond. Nog 2 plekken beschikbaar…

Kun je 4 van deze data? 9-4 , 16-4, 23-4, 14-5, 28-5, 4-6 en 11-6-2018
Belangrijk dat je minimaal 4 van al deze data kunt. Graag zoveel mogelijk beschikbare data invullen, zodat iedereen die wil mee kan doen. Ik kies per cursus (en deelnemer) 4 data uit, van de mogelijkheden waarop jij kunt. De laatste datum zou fijn zijn als je kunt, want deze avond komen we met beide groepen samen, om elkaar ons lied te laten horen.
De kosten zijn weer €110. (Voor 4 sessies deze keer, want we zijn met een kleinere groep)
Kun je het me zo snel mogelijk laten weten, ook als je niet mee wilt doen?
Dan kan ik het ook bij Cordium regelen!
Ik heb er zin in, om hierin een stap te maken met jullie! Wil je meer info mail of bel me dan!

——————————————————————————————————————–

Schrijf je in!

——————————————————————————————————————–

Ervaringen cursisten:

Lisette: Stembevrijding bij Diete is een aanrader: voor je lijf, voor je stem, voor je “piekerhoofd”, voor je ontspanning!

Greetje: Ik heb deze cursus als heel bijzonder en prettig ervaren! Diete stelde iedereen op zijn gemak en daardoor wist ze onverwachte en niet gedachte reacties los te maken. De combinatie van geluid maken, zingen, bewegen en stilte vormt een mooi geheel. Ik was vooral dol op het AUM zingen en sowieso op het gezamenlijk zingen: me doordrenkt voelen van geluiden. Als een grote schoonmaak.

Chris: Ik heb het als zeer bevrijdend ervaren.
Mijn stem is voor mij iets heel intiems en ik was er bang voor om mijn stem te horen en te laten horen. Dus was ik eigenlijk bang voor mijn eigen intimiteit. Dat is een heel stuk minder geworden en de kwetsbaarheid die ik voelde als ik geluid maakte is een kracht geworden.
Ik ben er nog niet, maar gun mezelf de tijd om tot stemexpressie te komen.
Het was een geweldige ervaring.
Sarah Jens: Diete verzorgt de pianobegeleiding bij mijn stembevrijdingsworkshops voor vrouwen. Deelnemers voelen zich snel veilig bij haar. Diete is stevig en gevoelig. In haar werk toont zij zich oordeelloos, ondersteunend en uitnodigend. Haar eigen levensmoed komt in haar bemoedigende begeleiding tot uiting. Dat is een zegen in dit vak!